Vurderer du oppussing før boligsalget? Da bør du lese videre. Her er en rekke tips på hva du bør unngå, og hva du bør fokusere på.

Det er stadig flere som pusser opp boligen før salget, og det med god grunn. Noe oppussing kan gi stor meravkastning på boligsalget ved at boligen øker i verdi. Særlig dersom boligen var i dårlig stand, for uten oppussing av enkelte deler kan du risikere å få igjen lite. Det er likevel enkelte oppussingstabber du bør unngå. Det du bør fokusere på før visning er blant annet det kosmetiske, mens det du bør la være er større oppussingsprosjekter slik som kjøkkenet. Ha i bakhodet at forskjellig mennesker har ulik smak.

Fokuser på uterom og selve bygget

Har du en terrasse bør du fokusere på at dette uterommet er fint, blant annet fikse et rekkverk om det faller sammen eller trappene. Det er gjerne det kosmetiske som bør fikses først ettersom det er disse tingene som kan gi en kjøper et dårlig førsteinntrykk.

Ellers bør alt som gjelder strukturen på boligen være i orden. Deriblant bør vinduer og vinduskarmer ha en god isolering, trappetrinn bør være i orden og oppkjørselen bør være i orden og uten dumper. Jo mer en kjøper må fikse selv, desto større sjanse er det for at de lar være å by. Det er nemlig ikke så mange kjøpere som ønsker et oppussingsobjekt.